Funky Fruit Ritmekaartjes

Met de Funky Fruit kaarten kun je moeiteloos je eigen ritmes creëren en leuke ritmespelletjes spelen. Dankzij de ritmekaartjes wordt het leren van ritmes niet alleen behapbaar maar ook nog leuker! Op deze kleurrijke kaarten vind je fruitritmes van verschillende niveaus, waardoor iedereen, van jong tot oud en van onervaren tot zeer ervaren, er direct mee aan de slag kan!

Ben je een ouder met kinderen op muziekles?

Dan zijn deze ritmekaartjes een leuke en toegankelijke manier om samen met je kinderen over ritmes te leren! Probeer bijvoorbeeld het spel ‘Ritmeraadsels’: de ene speler bedenkt een ritme met de kaartjes, en de andere speler moet raden welke fruitjes zijn gebruikt. Daarna draaien de rollen om.

Ben je zelf een muzikant of volg je muziekles?

Schud het kaartspel en trek willekeurige kaarten om uitdagende ritmische patronen te creëren. Begin met het spelen van het ritme om je leesvaardigheid te trainen. Als je het ritme onder de knie hebt, daag jezelf dan uit door het ritme als motief te gebruiken in een improvisatie of een compositie. Een handige tip: als je nog niet zo ervaren bent, kun je voor het schudden de moeilijkste ritmes (die met gele en rode achtergrond) uit het kaartspel halen.

Ben je een muziekdocent?

Dan bieden de ritmekaartjes een speelse en effectieve manier om met je leerlingen te werken aan leesvaardigheid, terwijl ze tegelijkertijd ritmische, auditieve en creatieve vaardigheden ontwikkelen. Als een leerling bijvoorbeeld moeite heeft met een ritmische passage in een muziekstuk, kun je de bijbehorende fruitritmes opzoeken en de leerling aan de hand van de lettergrepen van de fruitnamen laten horen hoe het ritme is opgebouwd.

Winkelwagen
Scroll naar boven